2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Paroda Palangos Viešojoje bibliotekoje.

2013 spalio 18d. pavakary atidarėme projekto dailės plenero- simpoziumo parodą. Ją pristatyti susirinko net aštuoni dalyviai. Pirmiausiai - pagrindinis informacijos pateikėjas ir idėjų generatorius Mikelis Balčius, pristatęs šių metų veiklos svarbiausias sritis. Iš Klaipėdos po darbų atskubėjo Dalia Čistovaitė, Saulė Želnytė ir Dovilė Kvekšaitė. Vietoje - Gražina Oškinytė-Eimanavičienė su Migle Jonaitiene ir mes, organizatoriai: Petras Baronas ir Audronė Bukauskienė. Dalyviai papasakojo apie savo darbų inspiracijas, pristatėme ir nesančių kolegų kompozicijas - ateikite, kas nespėjote, pasižiūrėti. 
Parodoje pristatomos užbaigtos naujausios projekto dailės kompozicijos. Fotografijose matote A.Makštučio skulptūrą  “ Ženklas”, kuri primena vėjo sūkurį, nešantį atnaujinimą, pasikeitimus ir kartu, kaip vilkelis, išlaikantį pusiausvyrą.Tęsia savo pamąstymus Šventosios, pajūrio tematika ištikimos grafikai G. Oškinytė Eimanavičienė, V. Gaudiešiūtė, M. Jonaitienė. Prie jų prisijungia pirmą kartą Šventojoje apsilankiusi N. Vilutienė, perteikianti legendas apie žvejų moteris. Tapytoją D. Čistovaitę užbūrė šventojiškių ženklai ir fantastiški pajūrio saulėlydžiai, o S .Želnytę – pas M. Balčių muziejuje pamatytų senų šventojiškių daiktų dvasia. D. Kvekšaitė tapė išlikusius senųjų sodybų vietoje paskutinius gyventojus – medžius, o A. Ramanauskas  -  smėlio, kopų ir jūros pasakas. V. Daniliauskaitė naujomis rankų darbo popieriaus formomis tęsia praeitais metais pradėtą “Šventosios žemės” seriją. Skulptorius P. Baronas  - medalių seriją Šventąjai, šįsyk - medalis kunigams T.ir A. Falkenau. A. Bukauskienės meninė kompozicija apie senąsias šventojiškių gimines  sukėlė ir nemažai diskusijų.
Projekto siekiamybė – sukurti menines kompozicijas, skirtas Šventosios istorinio, kultūrinio paveldo įprasminimui, pajūrio žmonių gyvenimui. Ankstesniais metais dalyvavę projekto veikloje dailininkai gali, sukūrę naujas kompozicijas šia tematika, dalyvauti naujų projekto darbų pristatymuose, arba “pailsėti” ir prisijungti prie projekto veiklos, kai vėl sulaukia tinkamų kūrybinių inspiracijų.

Dėkojame Šventosios seniūnijos bendruomenei, Domininkui Jurevičiui, Šventosios girininkijai ir Palangos viešajai bibliotekai už paramą ir palaikymą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą