2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Reziume

           Ką gi, parodą atidarėm, katalogą pristatėm - garbingai, įvykdę visus įsipareigojimus, užbaigiam vienuoliktuosius projekto gyvavimo metus. Daugiau plenerų nebeorganizuosim ir ribosim bet kokią organizacinę veiklą - atėjo metas, kai norisi spėt įgyvendinti tas idėjas, kurios knibžda galvose, o tam reikia daug ramybės ir susikaupimo.  Kaip mokėjom, įdėjom daug jėgų ir pastangų, kad Šventoji nebebūtų taip nepelnytai užmiršta ir tik paviršutiniškai žinoma. Tai darėm, kaip geriausiai mokam: edukuodami atvykusius kolegas dailininkus, kurdami patys dailės darbus, organizuodami menines ir pilietines akcijas, renginius. Sukaupta nemaža dailės darbų kolekcija, kuri dar vis neranda sau vietos, epizodiškai eksponuojama parodose ( šiuo metu viena parodėlė Latvijos Priekulės bendruomenės centre, o naujausi darbai - Palangos bibliotekoje), tai mūsų dirbtuvėje šiek tiek laisviau... Norinčius - kviečiame įsigyti.
         Sukurta istorinių miestelio plakatų serija ir kompozicija "Burės" apie senąsias šventojiškių gimines Šventosios bendruomenei. Daug informacijos ir šitame tinklaraštyje, o kiek dar foto archyve!
            Per tuos vienuolika metu pleneruose pabuvojo virš 70 žmonių, kurie daugiau ar mažiau "pagavo Šventosios virusą" ir perdavė jį savo artimiesiems, draugams, ugdytiniams visoje Lietuvoje. Tikimės, kad savo kūryboje buvę dalyviai Šventosios neužmirš. Jei atsiras norinčių pasidarbuoti, paieškoti minčių Šventosios žemėse, mūsų sodybos durys visad atviros.

Foto iš paskutiniojo parodos ir katalogo pristatymo
https://www.facebook.com/Villa-Baronia-339681686137822/photos/?tab=album&album_id=944958938943424



 Audronė ir Petras.

1 komentaras:

  1. ...įspaudėt jokių bangų nenuplaunamą pėdsaką dailės mylėtojų ir Šventosios istorijoje...AČIŪ JUMS!

    AtsakytiPanaikinti